Hva søkes det etter på internett

Hva det søkes etter på internett preges av det aktuelle nyhetsbildet. I skrivende stund meldes det om akutt krise og mulig konkurs for flyselskapet Flyr, og ikke overraskende er nettopp «Flyr» nå det mest brukte søkeordet.

Søkes av nysgjerrighet og nødvendighet

Det kommer både av nysgjerrighet, og av nødvendighet. Mange er nysgjerrige på utviklingen for selskapet. Samtidig søker også veldig mange fordi de rett og slett vil finne ut om reisen de har booket med Flyr kommer til å bli kansellert.

Slik er det ofte med søk på internett. De drives i stor grad av at folk trenger å finne ut av ting, i tillegg til det som er ren underholdning.

Å vite hva folk søker etter på nett er nyttig når du selv skal skrive en artikkel
Ved å følge med på søketrendene hos Google får man et innblikk i hva folk lurer på i øyeblikket. Foto: Pixabay

Søkes alltid etter sport og underholdning

Andre søkeord som topper statistikken i Norge akkurat nå gjenspeiler at fotball er en stor sport. Det er nemlig PSG og Napoli. Fotballrelaterte navn, og en del andre store idretter, ligger ofte høyt på søkeordlista.

Underholdningsverdenen gir også bredt grunnlag for søk på internett. Akkurat nå toppes det av søk om Marilyn Manson og overgrepsanklager, og at Behati Prinsloo og Adam Levine har blitt foreldre igjen. I tillegg til Marc Anthony, som har giftet seg for fjerde gang.

Dersom idrett og underholdning ikke er temaer man har tenkt å skrive om, eller ønsker å relatere til, kan det være lurt å kikke litt lenger ned på lista.

Dessuten hjelper det å ikke kun se på enkelte søkeord, men på setninger og temaer. «Hva skal vi spise» er for eksempel også mye brukt i søk. Du kan følge med på ulike søketrender hos Google på nettsidene deres.

Hva søkte folk etter i 2022

Hva folk søkte etter i 2022 forteller mye om hva vi var opptatt av det året. Google har gjort det til en tradisjon å publisere informasjon om hva det ble søkt mest etter i året som gikk. I 2022 var det mye alvor, men også underholdning som preget hoveddelen av søkene.

Videoen med Søkeåret 2022 kan du se her.

Ikke overraskende var det mange søk som dreide seg om krigen i Ukraina. Mange ville finne ut mer om både landet Ukraina, om Putin og om utviklingen i krigen.

I tillegg var strømprisen også et tema som mange Googlet. NTB Kommunikasjon forteller at også ordspillet Wordle var noe det ble søkt mye etter.

Sondre Ronander er kommunikasjonssjef hos Google Norge. Han sier at siden Wordle er et spill for nettlesere, er det enkelt og naturlig å Google seg frem til det.

En annen stor «søkesak» fra underholdningsverdenen i 2022 var rettsaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Dessuten førte TV-høsten til kraftig interesse for seriemorderen Jeffrey Dahmer.

I Norge var det også interesse for både nye og etablerte artister i 2022. Bilal var blant de mest søkte temaene generelt. Dessuten var han på topp av listen over nordmenn det ble søkt etter, etterfulgt av Daniel Kvammen og Maj Britt Andersen.

Topplisten over søk i Norge

Topplisten over generelle søketrender i Norge i 2022 ser slik ut:

 • Wordle
 • Ukraina
 • TV2 Play
 • Jeffrey Dahmer
 • Flyr
 • Jodix
 • Putin
 • Bilal
 • Johnny Depp
 • Amber Heard

Hvilke spørsmål søkte folk svar på i 2022

Like interessant er det imidlertid å se på hvilke spørsmål folk googlet i 2022. Google publiserer også en liste med søkefraser som starter med spørreord.

Det er en del av de samme temaene som går igjen, men det avslører også hull i KRLE-undervisningen hos folk flest. Når folk har spurt «hvorfor» er de tre mest brukte setningene:

 • Hvorfor feirer vi pinse
 • Hvorfor angriper Russland Ukraina
 • Hvorfor er strømmen så dyr

Når folk spurte om «hva», var de tre mest brukte setningene:

 • Hva er pinse
 • Hva er en oligark
 • Hva er apekopper

Hva vi kommer til å søke mest etter i 2023 gjenstår å se. Strømpriser og krigen i Ukraina dominerer dessverre fortsatt mediebildet.

Men vi kan jo håpe at det også kommer positive trender som kan fylle hverdagen vår, i virkeligheten og på nett.

Google Norges kommunikasjonssjef, Sondre Ronander
Kommunikasjonssjef hos Google Norge, Sondre Ronander. Foto: Google.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s