Nylig var jeg så heldig å få skrive en artikkel for Red Bull som var ekstra gøy og viktig – om et veldedighetsløp til inntekt for forskning på ryggmargskade. Søndag 7. mai 2023 kan du bli med på dette løpet, uansett hvor du er og hvilken form du er i!

Wings For Life World Run er et løp som arrangeres fysisk flere steder, men som man også kan delta i virtuelt, gjennom en artig app.
Alle inntektene fra påmeldingen går uavkortet til forskning på ryggmargskader. Du kan lese mer om det i artikkelen jeg skrev for Red Bull.
I dette løpet vinner alle! Utfordringen settes etter hvor god det er forventet at du er. Når du har startet i appen, starter også en virtuell følgebil. Når den tar deg igjen, er du i mål. Du kan lese mer, og melde deg på, her.
Mange støttespillere
Enten du blir med på løp i Oslo, Trondheim, Skien eller andre steder, eller løper hjemme, så er du sammen med alle de andre deltagerne, som Karina Hollekim, Karsten Warholm og Petter Northug.
Wings For Life World Run har nemlig mange støttespillere, som stiller opp for den gode saken. I år er det tiende gang løpet arrangeres. I løpet av disse årene er det samlet inn nesten 450 millioner kroner.
Magnus Valø Balchen er en av deltagerne som er med for første gang. Som han sier i artikkelen, han er nesten litt flau for at han ikke har vært med før. Balchen er nå på landslaget i paraalpint, og sikter mot Paralympics i Cortina 2026.
Han vet dessuten hvor viktig forskning på ryggmargskade er. Selv sitter han i rullestol, etter en båtulykke i 2016.
Gjennom blant annet Camp Spinal hos Sunnaasstiftelsen har han fått hjelp til å lære hvordan han fortsatt kan være aktiv og drive idrett, også etter ulykken.
Rullestol er ingen hindring
Sitter du i rullestol eller bruker krykker, så er det selvfølgelig ingen hindring for å delta i Wings For Life World Run – eller annen idrett!
Ved siden av å samle inn penger til forskning, bidrar løpet også til inkludering. Det er et mål å vise hvordan man kan være aktiv sammen, uansett hvilke forutsetninger man har.
Sunnaasstiftelsen har et mentorprogram som ledes av mentaltrener Karina Hollekim. Der er målet å bevisstgjøre deltagerne på deres styrker, slik at de ved hjelp av sine erfaringer kan være en rollemodell for andre.
Karina Hollekim har selv erfaring med å kjempe seg tilbake etter en alvorlig skade. Den kjente ekstremsportutøveren knuste begge beina i en fallskjermulykke i 2006, og satt en periode i rullestol. Nå er hun utdannet ledermentor. Hun hjelper andre med å bli bevisst på sine styrker, slik at de kan være rollemodeller.
– Vi må normalisere rullestolbruk. Wings for Life World Run bidrar til nettopp det, og lar oss vise hele verden at vi bryr oss, sier Karina Hollekim i artikkelen.
Les den, meld deg på, og ha det gøy på søndag!
Legg igjen en kommentar